joi, 7 februarie 2008

Nvidia va achizitiona Ageia Technologies

PhysX pe GeForce va oferi o dinamica extraordinara a fizicii catre milioane de gameri.




NVIDIA (Nasdaq: NVDA), lider mondial în tehnologia de procesare vizuala si compania care a inventat unitatea de procesare grafica GPU, anunta astazi semnarea acordului de achizitionare a AGEIA Technologies Inc., liderul mondial în tehnologia fizicii pentru gaming. Aplicatia AGEIA PhysX este adoptata pretutindeni, existând peste 140 de jocuri care sunt bazate pe aceasta aplicatie sau este utilizata în dezvoltarea pe Sony Playstation3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii si jocurile pentru PC. De aplicatia AGEIA´s PhysX beneficiaza peste 10,000 de utilizatori înregistrati si activi ai PhysX SDK.
“Echipa AGEIA este de talie mondiala si cunoaste aceeasi pasiune ca noi – aceea de a crea cele mai captivante si mai spectaculoase experiente de joc”, declara Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO al NVIDIA. “Alaturând echipele care au creat cea mai raspândita unitate de procesare grafica din lume si brand-urile din industria motoarelor fizice, putem aduce acum aplicatia PhysX accelerata de GeForce® catre sute de milioane de gameri de pretutindeni”.
“NVIDIA este partenerul perfect pentru noi. Detine cea mai buna tehnologie de procesare în paralel din lume si este considerata lider în procesoarele grafice si pe segmentul gaming-ului. Ne leaga o filozofie comuna, bazata pe pasiunea de a inova si de a conduce experienta utilizatorilor”, a declarat Manju Hegde, co-fondator si presedinte al AGEIA.
La fel ca grafica, procesarea fizica se bazeaza pe milioane de procesari în paralel. Unitatea de procesare grafica GeForce® 8800GT de la NVIDIA®, cu ale sale 128 de procesoare, poate procesa aplicatii paralele cu aproximativ doua grade de magnitudine mai rapide decât un procesor dual sau quad-core.


“Industria se îndreapta catre un model de procesare eterogen, îmbinând un procesor flexibil cu procesarea paralela masiva precum cea a unitatii de procesare grafice pentru aplicatii computerizate intensive precum grafica pe calculator în timp real”, a adaugat Dl. Huang. “Tehnologia CUDA™ de la NVIDIA, care devine rapid cel mai raspândit mediu de procesare paralela din istorie, extinde procesarea în paralel la sute de aplicatii avide de a face un pas urias în performanta computerizata. Aplicatii precum fizica, vizualizarea pe computer si procesarea video si de imagine sunt disponibile prin CUDA si procesarea eterogena”.
AGEIA a fost fondata în 2002 si detine birouri în Santa Clara, CA; St. Louis, MO; Zurich, Elvetia; si Beijing, China.
Achizitia ramâne subiect al conditiilor de închidere standard.
Mai multe detalii privind achizitia vor fi oferite în cadrul conferintei telefonice trimestriale NVIDIA ce se va tine în data de 13 februarie 2007, la ora 2:00 PM, Pacific Time. Ideile pregatite de companie vor fi urmate de o sesiune de întrebari si raspunsuri ce se va limita la întrebari de la analistii financiari si de la investitorii financiari. Pentru a asculta aceasta conferinta telefonica, va rugam tastati 212-231-2901; nu este necesara nici o parola. Conferinta telefonica va fi de asemenea transmisa în direct (doar modul ascultare) pe site-urile urmatoare: www.nvidia.com si www.streetevents.com.
Reascultarea acestei conferinte va fi posibila pe telefon, apelând 800-633-8284 (sau 402-977-9140), parola 21354792, pâna la data de 20 februarie 2008. Conferinta va fi înregistrata si va fi disponibila pentru re-ascultare pâna în ziua teleconferintei NVIDIA ce se va face pentru anuntarea rezultatelor financiare pentru primul trimestru fiscal al anului 2009.

Despre AGEIA
AGEIA Technologies, Inc., este lider în industria tehnologiei fizicii de gaming. Aplicatia AGEIA PhysX este adoptata pretutindeni, existând peste 140 de jocuri care se bazeaza pe aceasta aplicatie sau este utilizata în dezvoltarea pe Sony Playstation3, Microsoft XBOX 360, Nintendo Wii si jocurile pentru PC. De aplicatia AGEIA´s PhysX beneficiaza peste 10,000 de utilizatori înregistrati si activi ai PhysX SDK.
AGEIA este creditata a fi dezvoltat primul procesor fizic hardware, AGEIA PhysX . Compania, cu sediul central în Santa Clara, California are actionariat privat. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati http://www.ageia.com.

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuala si compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU), un procesor foarte performant care genereaza o grafica uimitoare pentru statiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri si dispozitivele mobile. NVIDIA deserveste atât industria de divertisment si segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât si segmentul profesional, de design si vizualizare prin produsele sale Quadro™ si domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California si are birouri în Asia, Europa si America. Pentru mai multe informatii, vizitati www.nvidia.com.

Niciun comentariu: